Annonce
Annonce
På grund af et øget detailsalg under corona-pandemien støvsugede dagligvarekæderne sidste år væksthusene hos Økogaarden for økologiske tomater. Foto: Jakob Brandt
Rekordregnskab hos Danmarks største tomatproducent
Datterselskabet Økogaarden bidrog med 4,8 mio. kr. til bundlinjen hos Alfred Pedersen & Søn.
Med et samlet resultat på 18,6 mio. kr. blev 2020 det hidtil bedste år for landets største tomatproducent Alfred Pedersen & Søn, som har ca. 300.000 kvadratmeter under glas. Efter flere år med underskud i datterselskabet Økogaarden bidrog økologien sidste år med et stort plus til bundlinjen.
"Vi har en stigende produktion af økologiske tomater, og vi er lykkedes med vores ambitioner på det område, så det bidrager til vores bundlinje," siger Mads Pedersen til FødevareWatch i forbindelse med en omtale af alle Alfred Pedersen & Søns forretninger, hvor økologien bidrager med ca. 40 pct. af den samlede omsætning.
Af regnskabet fremgår det, at hovedparten af overskuddet, omkring 17 mio. kr., er hentet hjem fra tilknyttede datterselskaber, som bl.a. omfatter Økogaarden, der står for selskabets økologiske tomatproduktion.
2020 blev en økologisk optur
Efter nogle vanskelige år med underskud på henholdsvis 4,5 mio. kr. i 2018 og 3,8 mio. kr. året efter blev 2020 noget af et gennembrudsår for gartnerikoncernens økologiske produktion. Sidste år overførte Økogaarden et overskud på 4,8 mio. kr. til moderselskabet, og Mads Pedersen fortæller til mediet, at der i 2020 var tale om et gennembrud for økologien, efter nogle år, hvor selskabets økologiske tomatproduktion har været under udvikling.
Flere artikler fra samme sektion
Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024
Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.
Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring
Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.
Økologisk Landsforening kæmper for, at æg ikke længere skal stå på køl - Danske Æg kæmper imod
Økologisk Landsforening ønsker et opgør med kravet om, at æg skal på køl, men hos Danske Æg vil man fastholde det.